Ralph schreef:Ik vind Heiniken ook smerig. Ik drink liever Murphy's Irish red. Ik zal in België een keer Jupiler proberen.
murpy's is ook van heineken. voor jupiler hoef je al lang niet meer naar belgie ik heb laatst gelezen dat het merk ook in nederland al in opmars is het word al getapt in diverse kroegen tot aan utrecht aan toe. En ligt ook steeds noordelijker al gewoon in de supermarkt.
En het verschil tussen belgen en nederlandse friet is niet perse de dikte maar de baktemperatuur. Jullie bakken op rond de 140 graden dan krijg je van die zachte met vetdoordrenkte aardappelsliertjes. En wij bakken lekker op 180 190 graden waardoor de friet dichtschroeit en lekker krokant word en minder vettig nog steeds niet gezond hoor. Mayo is een kwestie van smaak. De zuudere belgonaiase vind ik ook wel weer lekker maar die friet bah.
"Ride as if you'll live forever. Ride as if you'll die today."
"Ik houd niet zo van generaliseren dat doen belgen ook altijd zo"
Ralph schreef:Ik vind Heiniken ook smerig. Ik drink liever Murphy's Irish red. Ik zal in België een keer Jupiler proberen.
murpy's is ook van heineken. voor jupiler hoef je al lang niet meer naar belgie ik heb laatst gelezen dat het merk ook in nederland al in opmars is het word al getapt in diverse kroegen tot aan utrecht aan toe. En ligt ook steeds noordelijker al gewoon in de supermarkt.
En het verschil tussen belgen en nederlandse friet is niet perse de dikte maar de baktemperatuur. Jullie bakken op rond de 140 graden dan krijg je van die zachte met vetdoordrenkte aardappelsliertjes. En wij bakken lekker op 180 190 graden waardoor de friet dichtschroeit en lekker krokant word en minder vettig nog steeds niet gezond hoor. Mayo is een kwestie van smaak. De zuudere belgonaiase vind ik ook wel weer lekker maar die friet bah.
Mss moet jij toch is een ander frituur in belgie proberen !!
Ralph schreef:Ik vind Heiniken ook smerig. Ik drink liever Murphy's Irish red. Ik zal in België een keer Jupiler proberen.
murpy's is ook van heineken. voor jupiler hoef je al lang niet meer naar belgie ik heb laatst gelezen dat het merk ook in nederland al in opmars is het word al getapt in diverse kroegen tot aan utrecht aan toe. En ligt ook steeds noordelijker al gewoon in de supermarkt.
En het verschil tussen belgen en nederlandse friet is niet perse de dikte maar de baktemperatuur. Jullie bakken op rond de 140 graden dan krijg je van die zachte met vetdoordrenkte aardappelsliertjes. En wij bakken lekker op 180 190 graden waardoor de friet dichtschroeit en lekker krokant word en minder vettig nog steeds niet gezond hoor. Mayo is een kwestie van smaak. De zuudere belgonaiase vind ik ook wel weer lekker maar die friet bah.
Mss moet jij toch is een ander frituur in belgie proberen !!
Bakken op 140° ???????????
mmm die gaan niet lekker voor de dag komen !!
Voorbak ja en nadien +-160 a 170 ° afhankelijk van de aardappel soort.
>> Black PoWeR BOOST = RaptoR RuleS <<
-= Dynojet - full FP - nerfs - Dirts - spoorverbr. - INOX bumper =-
<< MetaLLiC rEd BeAr = gRiZzLy 4x4 rUlEs >>
-= Full alu Big Bear - ITP chroom - chroom bagage - verstraler - chroom spiegels =-
ik kom best veel in belgie en ik heb nog nooit een knapperig frietje gekregen. Zelfs in een redelijke sjieke brasserie kwamen ze nog aan met een bord vol slappe vettesliertjes. Mijn verklaring leek me de temperatuur anders weet ik niet hoe jullie ze zo verpest kunnen krijgen of hoe ik het telkens weer voor elkaar krijg de verkeerde tenten binnen te stappen
"Ride as if you'll live forever. Ride as if you'll die today."
"Ik houd niet zo van generaliseren dat doen belgen ook altijd zo"
Rik350 schreef:ik kom best veel in belgie en ik heb nog nooit een knapperig frietje gekregen. Zelfs in een redelijke sjieke brasserie kwamen ze nog aan met een bord vol slappe vettesliertjes. Mijn verklaring leek me de temperatuur anders weet ik niet hoe jullie ze zo verpest kunnen krijgen of hoe ik het telkens weer voor elkaar krijg de verkeerde tenten binnen te stappen
Rik350 schreef:ik kom best veel in belgie en ik heb nog nooit een knapperig frietje gekregen. Zelfs in een redelijke sjieke brasserie kwamen ze nog aan met een bord vol slappe vettesliertjes. Mijn verklaring leek me de temperatuur anders weet ik niet hoe jullie ze zo verpest kunnen krijgen of hoe ik het telkens weer voor elkaar krijg de verkeerde tenten binnen te stappen
Idd, het is tegenwoordig niet meer zo simpel om een lekkere frituur te vinden. En natuurlijk is ook de ene zen smaak niet de andere.
Ben in eigen land op vakantie geweest en kan je zeggen, dat ik me verdomd gestoord heb aan die vuile frieten die je op sommige plaatsen krijgt. Ikzelf eet minimum 4x per week friet, dus ik ben wel gewoon van een pakje te verzetten....het is soms raar, op 5 a 10 km afstand wat een verschil .... zelf maken is dikwijls een van de beste opties
>> Black PoWeR BOOST = RaptoR RuleS <<
-= Dynojet - full FP - nerfs - Dirts - spoorverbr. - INOX bumper =-
<< MetaLLiC rEd BeAr = gRiZzLy 4x4 rUlEs >>
-= Full alu Big Bear - ITP chroom - chroom bagage - verstraler - chroom spiegels =-
Ik bak ze ze zelf nogal veel. Ik werk als kok. Dus ben ik gedwongen ze ook vaak te moeten proeven. Maar zelf maken met zo'n thuisfrituurtje vind ik niks kan je net 3liter vet in kwijt op mijn werk bakken we met 15 liter per frituur das ook belangrijk om die eeuwige temperatuur stabiel te houden. jaja zelfs frites dien je met zorg en liefde te bereiden!!! overigens heeft thuis maken nog een nadeel als je met diepvries frites werkt die worden hol en smken allaang niet meer naar aardappel.
"Ride as if you'll live forever. Ride as if you'll die today."
"Ik houd niet zo van generaliseren dat doen belgen ook altijd zo"
Rik350 schreef: jaja zelfs frites dien je met zorg en liefde te bereiden!!! overigens heeft thuis maken nog een nadeel als je met diepvries frites werkt die worden hol en smken allaang niet meer naar aardappel.
Correct !!!!
>> Black PoWeR BOOST = RaptoR RuleS <<
-= Dynojet - full FP - nerfs - Dirts - spoorverbr. - INOX bumper =-
<< MetaLLiC rEd BeAr = gRiZzLy 4x4 rUlEs >>
-= Full alu Big Bear - ITP chroom - chroom bagage - verstraler - chroom spiegels =-
Rik350 schreef: jaja zelfs frites dien je met zorg en liefde te bereiden!!! overigens heeft thuis maken nog een nadeel als je met diepvries frites werkt die worden hol en smken allaang niet meer naar aardappel.
Correct !!!!
als je over goede frieten spreekt,spreek ik al lang ni meer over diepvries fritten hoor , maar ja in een brasserie en zo zul je die wel veel krijgen in belgie ,jammer genoeg, je moet naar een goed restaurant gaan of naar een goede frituur en dan lukt het wel maar ja tuurlijk smaken verschillen nog he'
Belgische fritten: Voorgebakken op ~145°C => Laten afkoelen => Opnieuw bakken op ~180°C...
Nederlandse fritten: Geen flauw idee... (ik hoop ook voorgebakken, maar meestal lijkt het er niet op, met hun krokante buitenkant en 'rauwe' binnenkant)
Belg. Van die fritten in belgië hangt af waar je gaat, omdat BE zo bekend staat voor zen fritten begint iedereen een fritkot zelf al kunnen ze het niet!!! Ik woon in mechelen en daar zijn er redelijk wat goei maar ook veel slechte! Het beste fritkot in mechelen (vind ik) is een straat naast ons maar daar sta je dan ook een uuur aan te schuiven!